vineri, 21 mai 2010

Interpretarea viselor: D

DA: (afirmatie) vezi accept; (a oferi cuiva ceva) altruism, generozitate, capacitate de sacrificiu,
DANS: semn bun; cooperare, respectarea unor reguli impuse de altii pentru a ajunge la realizarea scopurilor propuse; (dansând singur) lipsa de griji; perioada fara probleme, nevoie de relaxare, dorinta de independenta, de exprimare libera a sentimentelor; libertate sexuala sau sentimentala; (dans în doi) dependenta totala de partener; dorinta de a depinde de celalalt; lipsa autoritatii si a libertatii personale; supunere, umilinta în fata altuia mai puternic; nevoia de a fi condus, ghidat, sfatuit; (dans în grup) participare, implicare, nevoia de a face parte dintr-o colectivitate; dorinta de integrare, dar pastrând independenta; (ansamblu de dans) nevoia de a fi instruit, dorinta de a ajunge la perfectiune; (dans ritmat) nevoie de actiune, de implicare totala, fuga de rutina si plictiseala; (dans popular, hora, sârba, polca etc) libertate deplina de miscare si exprimare, fara a mai tine cont de restrictii si reguli; independenta, rupere de orice tipar; (dans lent cu o persoana de sex opus sau dans erotic) dorinte, nevoie de afectiune si apropiere fizica; (dans clasic; menuet, cadril etc) educatie rigida care îsi limiteaza libertatea emotionala; incapacitatea de a te elibera de complexe sau restrictii impuse de societate; (tango) senzualitate, dorinte aprinse, dragoste înfocata, pasiune; (dans la discoteca) libertate, dorinta de rupere a oricaror limite sau interdictii, eliberare sexuala, lipsa de griji.
DANTELA: romantism, amintiri, senzualitate, afectiune, melancolie, rafinament în dragoste, delicatete, nevoie de afectiune din partea persoanei iubite, dragoste platonica.
DATORII: (tu având la altii) necesitatea de a-ti pastra promisiunile si de a-ti îndeplini obligatiile si angajamentele, necesitatea de a nui dezamagi pe ceilalti; nevoia de a-ti dovedi buna intentie, de asi face pe altii sa aiba încredere în tine; marturii de bunavointa; (altii având la tine) neîncredere în oameni, dezamagiri.
DARÂMA: pierdere, teama de esec; (o casa, un zid etc) dorinta puternica de a reface ceva gresit în viata personala.
DEAL: mic impas, greutati temporare, piedici de scurta durata, efort în plus pentru a ajunge la o realizare.
DEASUPRA: (aflândute deasupra unui loc sau a unei pozitii) superioritate, avantaj, atuuri în fata altora, sanse în plus de a câstiga întro confruntare, încredere în fortele proprii, sperante, optimism.
DECOLTEU: (daca esti femeie, având decolteu foarte amplu la rochie) nevoia de a-ti folosi sau pune în evidenta mai mult calitatile fizice; sinceritate, sentimente curate, dorinta de a-ti împartasi emotiile; (la o femeie, dar cu senzatie de jena) incapacitatea de a-ti folosi calitatile fizice, feminitate sau sexualitate frustrata sau reprimata, incapacitatea de a-ti exprima deschis sentimentele; (daca esti barbat, vazând la o femeie) dorinte sexuale.
DEDESUBT: (aflândute sub un obiect, loc sau pozitie) inferioritate, dezavantaj, lipsa unor atuuri în fata altora, sanse în minus de a câstiga întro confruntare, neîncredere în fortele proprii, sperante pierdute, pesimism.
DEGETE: element de context ce vizeaza activitatea personala; (mai putine degete la o mâna sau degete rupte sau taiate) fragilitate, sensibilitate, lipsa mijloacelor de a dobândi niste rezultate concrete; neîndemânare, stângacie; (mai multe degete la mâna) entuziasm, exces de zel, munca suplimentara în ceea ce faci, îndemânare, pricepere; (prinse în usa) piedici, esecuri, greseli, efort inutil; (scurte sau groase) lipsa de îndemânare, stângacie, munca în zadar, lipsa cunostintelor necesare în activitatea de zi cu zi; (lungi sau subtiri) îndenare, pricepere, munca folositoare, efort sustinut, dibacie, munitiozitate, atentie la detaliu.
DELFIN: necesitatea de a fi, înainte de toate, prieten cu persoana iubita, transformând relatia sentimentala întruna rationala; buna comunicare, întelegere, prietenie, afectiune, exprimare libera a emotiilor si sentimentelor.
DEMISIE: (dânduti demisia) fuga de raspundere, teama de a continua un proiect, neîncredere în fortele proprii; (demisia ta aprobata de sefi) teama ca nu esti acceptat întro colectivitate, defecte sau erori greu de ascuns, dezamagiri, atentionari, avertismente din partea unor superiori, nesiguranta pentru ziua de mâine; (demisia ta respinsa de sefi) sanse de reabilitare profesionala, nevoia de implicare maxima în ceea ce faci, asumarea unor responsabilitati; (fiind demis de catre sefi) atentionare, risc de a gresi, teama de a fi pedepsit, nesiguranta, stres.
DENTIST: teama sau nevoia de a înfrunta o situatie dificila, dar necesara, pentru a-ti ameliora pozitia sau imaginea care probabil a avut de suferit; nevoie de ajutorinterpretare vise.
DESCHIDE: (o usa, o cutie etc) implicare, actiune, initiativa, spirit întreprinzator, entuziasm, posibilitatea de a da nastere unor schimbari favorabile, nou început.
DESCOPERI: (ceva nou, ceva necunoscut, un teritoriu, o inventie) implicare, actiune, initiativa, spirit întreprinzator, entuziasm, posibilitatea de a da nastere unor schimbari favorabile, nou început, adevaruri iesite la iveala, curajul de a înfrunta realitatea.
DESCULT: umilinta, greutati, dezonoare, perioada dificila în plan material.
DESERT: relaxare, buna întelegere, perioada placuta, lipsita de griji, împacare, nevoie de recuperare dupa efort, confort, situatie materiala satisfacatoare.
DESHERT: (înaintând, ratacit, traind în desert) izolare, retragere, rezistenta a efort, nevoi neîmplinite, stagnare, singuratate, lipsa de afectivitate, viata stearpa, fara evenimente deosebite, lipsa de activitate, piedici materiale, incapacitate de a-ti colora viata; (dune) pierderea controlului asupra timpului, mobilitate, schimbari permanente, incapacitate de a-ti gasi locul stabil în viata, instabilitate, nesiguranta.
DEZBRACA: sinceritate, naivitate, credulitate în fata celorlalti; vulnerabilitate, fragilitate, posibilitatea de a fi ranit, lipsa unei protectiiinterpretare vise.
DIAMANT: (purtând) element de context ce vizeaza obiecte, situatii valoroase, cu semnificatii deosebite, la care tii mai presus de orice. (vazând) dorinta, invidie, gelozie, necesitatea de a descoperi modul în care poti atinge un ideal, poti obtine ceva catre care tinzi; tel de atins.
DIAVOL: pericole din exterior sau chiar din interiorul tau, acea parte negativa a ta care îsi împiedica evolutia; placere de a face rau sau de a distruge, rputate, sentimente negative, gândire negativa, autodistrugere, actiuni prin care îti faci singur rau sau îi afectezi negativ si pe ceilalti; teama, anxietate, riscul de a gresi sau de a face ceva necinstit; tentatie, ispita, pacat.
DICTARE: (tu scriind dupa dictare) pozitie de inferioritate, umilinta, docilitate, supunere în fata celor mai puternici; (tu dictând altuia) dorinta de a-ti dobândi autoritatea în fata cuiva, capacitatea de ai conduce pe altii.
DICTIONAR: riscul de a nu fi înteles de ceilalti din cauza unui comportament sau a unei atitudini originale sau ciudate; neîntelegeri, discordante de principii sau opinii; (cautând un cuvânt în dictionar) nevoia de a gasi un limbaj comun sau a unei cai de mojloc în comunicarea cu ceilalti; originalitateinterpretare vise.
DIMINEATA: dorinta unui nou început, inititiva, spirit întreprinzator, libertate de actiune si exprimare, relaxare, sentimente pozitive, optimism.
DINTI: (urâti, stricati, cazuti, murdari, rupti) riscul de a-ti strica imaginea personala, reputatie stirbita, teama de a face impresie proasta întro situatie importanta, timiditate, neimplicare, retragere de teama de a nu fi la nivelul asteptarilor altora; neîncredere în fortele proprii; teama de a-ti exprima parerile; (frumosi, albi, curati) încredere de sine, initiativa, curajul de a iesi în fata, parere buna si respect de sine, autocontrol, comunicare eficienta cu cei din jur, curajul propriilor pareri; (pusi, falsi, dantura artificiala) amagire, aparente înselatoare, minciuna, parere falsa; (de animal) vezi colti.
DINOZAUR: element de context ce vizeaza evenimente din trecut, inutile în prezent, dar care pot crea înca panica si anxietate.
DIRIJOR: nevoie de organizare, putere, dominare, implicare, concentrare; asumarea responsabilitatilor; autoritate, spirit întreprinzator, stabilitate emotionala, necesitatea de a dovedi ca esti un om de încredere;
DISC: element de context ce vizeaza situatii repetabile, care sau mai petrecut cândva, care apar în viata ta periodic, regulat, capabile sa te afecteze de fiecare data la fel. interpretare vise
DISPAREA: insecuritate, neîncredere, anxietate, teama de a pierde controlul.
DISTANTA: (ramasa intre tine si alte elemente de context) asteptare, rabdare, final iminent, apropierea de un rezultat concret; asigurare in caz de pericol, protectie, pastrarea controlului; (a mai avea de parcurs o distanta pana sa ajungi undeva) elemente de context ce vizeaza viitorul, situatii in desfasurare, dar car nu au ajuns la un final; (ceva vazut la mare distanta) element de context ce vizeaza situatii in care nu esti implicat, la care esti doar simplu spectator.
DIVORT: nevoia de a schimba ceva in viata, chiar daca necesita un sacrificiu; dorinta sau nevoia de a-ti recapata independenta; rasturnare dificila de situatie, dar care poate aduce ordine in viata personala; renuntarea la o situatie cu are erai obisnuit.
DOCTOR: nevoie de sprijin intr-o problema dificila; teama sau nevoia de a infrunta o situatie dificila, dar necesara; nevoia de a primi un sfat de la o persoana cu autoritate si experienta;
DOLIU: (a purta doliu sau al aseza la usa) suferinta, teama de pierdere a unei pozitii favorizante; risc, anxietate; dorinta de compatimire.
DORMI: (adanc) fuga de raspundere, pasivitate, inactivitate, neimplicare; indiferenta; (imbracat) graba, lipsa de timp, termen limita, nevoia de a actiona imediat, urgenta, stress, incapacitatea de a te relaxa; (dezbracat) confort aparent, vulnerabilitate, lipsa de protectie; (singur) siguranta, odihna, relaxare, indiferenta; (cu cineva) indiferenta fata de problemele altuia, nevoie de responsabilitate sau de angajare alaturi de cineva; (afara, in picioare, incomod, dezvelit, in frig) disconfort, nesiguranta, probleme, piedici, stres, griji, anxietate, teama, incapacitatea de a te rupe de probleme.interpretare vise
DROG: amagire, teama de a infrunta realitatea sau greutatile, refugiu intr-o lume imaginara, pierderea contactului cu realitatea, fuga de responsabilitati; eschivare; refugiu, izolare, lasitate; batere in retragere; pierderea increderii in fortele proprii; situatie riscanta, aparent calma.
DUS: (cabina de dus) singuratate, nevoie de afectiune, viata emotionala reprimata, intimitate; (facand) nevoie de uitare, de depasire a unor situatii cu mare incarcatura emotionala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu